Under dom fyra senaste åren har undertecknade producerat i snitt lite drygt en tidningssida per dag, varje dag, året runt. Förutom det har det tidvis arbetats heltid med annat och dessutom anordnats en faslig massa tävlingar, event och inte minst ägnats all ledig tid åt ideellt arbete i den lokala motorsportsföreningen. Hon måste vara idiot tänker ni säkert. Och tro mig ställer frågan varje dag när jag möter den allt tröttare blicken i spegeln på morgonen.

Men varför kan man undra? Svaret är så enkelt; För att jag tror att vi behövs. Som tidning där du som läsare kan välja att förbli digital, läsa allt som publiceras på hemsidan, lajka allt vad du orkar på fejan och insta eller helt enkelt krypa ner under täcket när strömmen gått men du fortfarande har batteri i ficklampan och sida för sida drömma dig bort en stund, planera nästa bygge, låta dig inspireras eller ta till dig av lite matnyttig kunskap.

Men vi behövs också för att vi som tidning håller kulturen vid liv, naturligtvis inte själva, men vi visar det som händer, är delaktiga i det som händer, introducerar dig till nya saker som du kanske tidigare aldrig haft kontakt med eller låter dig hänga med till utställningar, tävlingar och annat du själv varken visste fanns eller tidigare besökt.

Och här kommer också våra egna event och race in. Och vi tror att tidningen och eventen är i symbios. Kanske det inte stämmer, men utan det ena hade sannolikt inte det andra funnits. Då hade det varken blivit en webbsida med en massa matnyttigt, inga facebooksidor med både det ena eller det andra och givetvis ingen tidning hem i brevlådan, inte några Trotteln i Taket eller Monkey Race Days. Till och med backrejsen hade sannolikt sagt puff. Och visst hade det kanske sett annorlunda ut om inte det ena funnits och kanske det hade blivit det andra trots allt.

Men för att kunna anordna alla race, event och inte minst hinna göra roliga reportage krävs tid OCH pengar. Tanken har hela tiden varit att både det ena och det andra ska hjälpa till att bära varandra. Tidningen förhoppningsvis självbärande men utan speciellt stor möjlighet att plocka ut nån lön, eventen däremot kanske på sikt kan ge några kronor till hushållskassan. Men under alla fyra år som vi drivit tidningen och anordnat alla event, har det kontinuerligt skjutits till pengar ur egen ficka. Både sparkapital och lön från annat jobb har gått åt. Och givetvis är det självvalt, men är väl lite av martyr :/ så det får gärna fortsätta vara kämpigt, men inte på den nivå vi just nu befinner oss på. 23,46 på kontot och ett nära förestående tryck av nästa tidning funkar helt enkelt inte. Privat har det letats extrajobb eller för den delen heltidsjobb med ljus och lykta, men det har hittills bara varit napp många mil hemifrån. Förhoppningen är ju trots allt att kunna fortsätta göra tidning och fortsätta fixa event och tävlingar och då är jobb-långt-bort en omöjlighet.

För att klara vintern, nästa tryck och kunna fortsätta göra det vi gör med lite lugn i sinnet, mat på bordet och kanske en hundring på kontot då och då behöver vi omgående få in pengar och i runda slängar 150.000SEK. Då kan vi trycka, distribuera och fortsätta kämpa på för att ge dig lite skön guldkant i tillvaron.

Egentligen överlever vi ju alla utan tidningen, utan Monkey Race Days, utan Trotteln i Taket och utan några bakluckeswap och backrejs hemma på gården, men jag hoppas och tror att vi alla får det lite roligare i tillvaron, lite nya kompisar, en och annan adrenalinkick och lyckan och glädjen i att vara del av något som ganska få andra förstår.

Är du en del av detta, tycker du som vi att gamla hojar, långgafflar, fantastiska lacker, egentillverkade sissys, grussprut, lukten av bränd 50-olja och parkoriserade detaljer gör livet lite bättre? Vill du att vi ska kunna fortsätta tillföra omvärlden detta och lite till? Då behöver vi din hjälp, nu.

Hur du hjälper bäst? Genom attköpa tidningar, det finns redan 15 utgivna nummer, köp en, två, tre eller alla. Eller skaffa dig enprenumerationoch du kan välja mellan helt digitalt, eller en kombination av digitalt och papper. Har du redan tidningen eller av någon anledning inte vill ha den, men gärna kommer på våra event eller race? Stötta genom att swisha din supportpeng på 1233477866 skriv support i meddelanderutan så vi vet. 150.000 nedbrutet i en hundring kräver 1500 personer som kan tänka sig att hjälpa till. Är du en av dom? Kan du dessutom få några till att göra detsamma? Vi hoppas, för detta kommer vi inte lösa annars. Tack för din support!

Previous articleWe are getting closer Viking Cup is about to be set
Next articleRace protection